#1 platforma digitala de teambuilding din Romania

#1 platforma digitala de teambuilding din Romania

In vremuri in care din ce in ce mai multe programe desfasurate in organizatii au nevoie sa fie sustinute de initiativele si interventiile specialistilor de Resurse Umane, cum ar fi ca acestia sa aiba cate o solutie practica la care sa apeleze ori de cate ori au nevoie? O astfel de solutie le-ar putea eficientiza activitatea, le-ar garanta succesul, le-ar asigura interventii rapide si de calitate, lasandu-le timp si energie pentru inovatie.

Sa luam, spre exemplu, organizarea actiunilor de teambuilding. Companiile nu apeleaza de azi, de ieri la astfel de programe, prin urmare, devine din ce in ce mai dificia alegerea unui concept de teambuilding, care sa nu se fi implementat deja in echipele respective. Discutiile interne dintre specialistii de Resurse Umane si manageri, pe marginea organizarii si personalizarii unei astfel de actiuni, sunt mari consumatoare de timp si energie. La fel si procesul de cautare in piata a celor mai potriviti furnizori pentru astfel de servicii. Intr-un astfel de context, se declanseaza un adevarat bulgare de zapada, care isi creste dimensiunile, ducand cu el discutii cu furnizorii, organizarea pitch-urilor, negocierea bugetelor, validarea interna a solutiilor din piata, razgandiri, tatonari, uneori schimbari de plan pentru ca apar prioritati din business, samd.

De aproximativ un an de zile, inspirati fiind de provocarile clientilor nostri, am dezvoltat si implementat o platforma interactiva de programe de teambuilding pe care, specialistii de Resurse Umane si/sau managerii de echipa o acceseaza atunci cand doresc sa organizeze si sa personalizeze un astfel de eveniment.

Este solutia magica pe care care am construit-o inspirati fiind de specialistii de HR si managerii din organizatii. Aceasta platforma reduce la un singur ‘’hocus-pocus’’ tot procesul complex si indelungat prin care se identifica si se agreeaza, intern, nevoia implementarii unui program de teambuilding.

Platforma de programe de teambuilding Exploratist este construita pe o aplicatie, functionala atat pe telefon, cat si pe desktop. Se adreseaza, deopotriva, organizatiilor care si-au descentralizat procesul de implementare a programelor de teambuilding, oferind managerilor ownership-ul pe zona de personalizare concepte si gestionare a bugetelor, cat si celor care in care HR-ul coordoneaza pe de-a intregul acest proces.

Etapele pe care le consuma utilizatorul/beneficiarul in acest proces, sunt trei la numar. Din doar 3 accesari, se poate rezerva un program de teambuilding.

Avantajele implementarii in organizatii a unei astfel de solutii sunt:

  1. Comunicarea eficienta – se asigura o vizibilitate permanenta pe aceste tipuri de nevoi in organizatie, precum si pe statusul acestor initiative.
  2. Comunicare tripartita – informatiile sunt vizibile in 3 puncte – stakeholder intern, specialistul HR si furnizor de servicii de teambuilding.
  3. Diversitatea – este o librarie virtuala vie care contine zeci de programe de teambuilding. Continutul este actualizat in permanenta.
  4. Personalizarea programelor
  5. Planificarea – actiunile de teambuilding sunt stabilite din timp, luand in calcul contextele organizationale si disponibilitatea echipei de a asigura o rata de participare de 100%. In plus, departamentul de HR are o vedere de ansamblu asupra categoriilor de nevoi pe care organizatia le are pe zona de teambuilding.
  6. Full service – beneficiarii au posibilitatea sa opteze pentru orice tip de serviciu: concept, cazare, mese, transport samd.

Onboarding-ul pentru platforma de teambuiliding-uri este unul simplu. Este suficient un email pe adresa teambuilding@exploratist.ro si unul din colegii nostri va reveni cu detalii despre proces si datele de acces.

Cu o astfel de solutie, organizatiilor nu le ramane decat sa ridice cat mai sus stacheta in ceea ce priveste calitate programelor de teambuilding.

 

Mirela Tanase

Head of HR Architects

Despre autor

Lasa un comentariu