fbpx

Conferinta despre diversitate si incluziune a Open Minds si Exploratist. O experienta de neuitat si de repetat

Conferinta despre diversitate si incluziune a Open Minds si Exploratist. O experienta de neuitat si de repetat

Bucuresti, 28 Noiembrie 2023. O zi de neuitat pentru noi si cei 400 de participanti (300 fizic, peste 120 online) la Conferinta despre Diversitate si Incluziune | O experienta Open Minds.

Impreuna cu Open Minds, asociatia pentru diversitate si incluziune pe care am lansat-o anul acesta, am lansat o serie de conferinte despre diversitate si incluziune, pentru ca vrem sa contribuim o lume mai buna, impreuna.

 

Puterea lui „impreuna”

 

Am adus impreuna reprezentanti din industrii conexe, reprezentanți ai companiilor și ONG-urilor din Romania si numeroși participanti ditori sa invete mai multe si sa inteleaga mai bine ce impact are diversitatea in mediul organizational si in comunitati si de ce diversitatea fara incluziune nu se poate.

Alaturi de cei 26 de speakeri inspirationali, am explorat, cu totii, cu interes si multa emotie, 6 teme despre Diversitate și Incluziune. Am aflat informatii relevante, pe care le-am inteles cu atat mai bine cu cat au fost sustinute prin povesti personale. Ne-am lasat ghidati de empatie si am trait puterea lui „impreuna”.

„Avem obligatia morala de a actiona strategic, impreuna – iar discutiile din cadrul conferintei, felul in care oamenii au interactionat si s-au bucurat de schimbul de idei, deschiderea cu care au ascultat si s-au lasat miscati de povestile celorlalti – ne-au aratat ca este nevoie de conferinta noastra si ca avem dreptate sa actionam pentru a consolida parteneriatul dintre sectorul public si cel privat”, spune Silviu Andrei Petran, Președintele Open Minds – Asociație pentru Diversitate și Incluziune și Managing Director Exploratist.

 

26 de speakeri, 6 teme despre diversitate si incluziune si 3 scene

 

De ce 3 scene? Pentru ca sa exersam cu totii, impreuna, schimbarea unghiului de vedere.

Cele 6 teme ale conferintei au fost: Ce inseamna diversitatea si incluziunea pentru organizatii, Reprezentarea femeilor in pozitii de leadership, Diversitatea generationala, Incluziunea persoanelor cu dizabilitati, LGBTQIA+, Neurodiversitatea.

Pe cele 3 scene ale conferintei prezentate de Amalia Enache si Dan Miron au urcat speakeri precum Tedy Necula (Actor, Regizor si Producator de filme si publicitate inspirationale), Marina Gainova (People & Culture Director pentru Irlanda si Irlanda de Nord la Coca-Cola HBC), Ciprian Stanescu (coordoneaza Social Innovation Solutions si este Global Shaper Alumni al World Economic Forum), Mihai Paun (People & Culture Operations Manager la Philip Morris International), Cori Cimpoca (fondatoare MKOR), Remus Anghel (profesor de sociologie la SNSPA si cercetator la ISPMN), Vlad Viski (activist LGBT, cercetator si Director Executiv al Asociatiei MozaiQ), Larisa Bucur (Co-Fondator & Executive Director al Asociatiei Down Plus Bucuresti), Cristina Saracu (Strateg DEI si activist LGBTQIA+), Ionut Oprea (Actor si Fondator „Studiourile Ferentari”), Oana Silvia Țoiu (Membra a Camerei Deputatilor a Romaniei, Presedinta a Comisiei pentru Tineret si Sport din Camera Deputatilor a Romaniei si European Young Leader (EYL40) in 2023), Gabi Comanescu (Director Program Angajare si Dezvoltare a Resurselor Umane, Fundatia Motivation) si mulți altii.

„A fost emotionant sa fim martori la ce pot face si cum se simt impreuna oameni atat de diferiti, veniti din industrii si contexte atat de diverse. Toti au remarcat si au apreciat diversitatea – de abordari, de tematici, de speakeri, de idei, de emotii, de povesti. Daca unim resursele financiare ale companiilor cu expertiza ONG-urilor, chiar devenim o super-putere, chiar putem produce schimbari reale care sa dureze si sa construiasca drumuri catre un viitor mult mai bun, in care noi credem si in slujba caruia punem, iata, multa energie!”, spune Irina Georgescu, Directoarea Executiva Open Minds.

 

Cum construim incluziunea autentica in organizatii?

 

Studiul realizat de MKOR ne arata ca, in anul 2023, doar 16% dintre membrii echipei au participat la traininguri despre diversitatate si incluziune. Aflat intr-o usoara scadere fata de anul 2021, acest procent arunca o umbra de indoiala asupra eforturilor noastre colective.

In cadrul conferintei, vorbitorii nostri au dezvaluit cateva dintre secretele transformarii organizatiilor in entitati cu adevarat incluzive.

Roxana Andrei, Directorul Resurselor Umane al BRINKS Romania, a adus in prim-plan un aspect vital: investitia dubla in doua directii cheie. In primul rand, este importanta comunicarea interna, concentrata pe angajati. Este nevoie de programe interne de formare si dezvoltare, special adaptate pentru manageri, care sa creasca gradul de constientizare, sa promoveze acceptarea si sa incurajeze asumarea responsabilitatilor de catre fiecare om in parte, de la „firul ierbii”. Pe aceasta cale, fiecare pas conteaza, motiv pentru care foarte important este si echilibrul de gen de gen, cu un focus crescut pe promovarea femeilor in roluri de leadership. In al doilea rand, comunicarea externa contribuie semnificativ la modelarea unei societati mai incluzive. Roxana a evidentiat cat de importante sunt evenimentele, webinariile si initiativele care abordeaza subiecte precum sanatatea mentala, cancerul de san sau menopauza.

In esenta, este nevoie de o abordare holistica, care sa nu se limiteze la spatiul intern al organizatiei, ci sa se extinda catre comunitate, conectand lumea corporativa si societatea.

diversitate si incluziune

Provocari si oportunitati in Romania multiculturala

 

Remus Anghel, profesor de sociologie la SNSPA si cercetator la ISPMN, ne-a vorbit despre fenomenul migratiei si despre provocarile pe care acesta le ridica intr-o tara multietnica. Acesta a demontat mitul conform caruia romanii migreaza exclusiv din cauza saraciei si stereotipul conform caruia Romania este doar o natiune de imigranti. In realitate, Romania are un statut triplu, functionand ca tara de emigratie, de tranzit si imigratie.

In plus, Anghel a afirmat ca Europa Centrala si de Est se pregateste sa inregistreze o pierdere masiva de populatie pana in 2027, cu un numar estimat de 3,5-4,5 milioane de persoane, care vor incepe calatorii de emigrare.

Insight-urile pe care ni le-a oferit Remus Anghel nu contesta ideile preconcepute, dar ne ofera si o perspectiva nuantata asupra dinamicii demografice a Romaniei. Acesta ne indeamna sa renuntam la abordarea simplista a realitatii curente si sa privim holistic fortele care modeleaza destinul demografic al tarii noastre.

 

diversitate si incluziune

Meritam cu totii ca persoanele cu dizabilitati sa aiba acces la locul de munca

 

Stim ca persoanele cu dizabilitati ar trebui sa aiba sanse egale si sa aiba accesul la locuri de munca de calitate, dar realitatea arata ca in mediul profesional exista o tendinta evidenta de discriminare impotriva acestora. Fundatia Motivation a abordat modul in care angajatorii din Romania pot aduce modificari pentru a facilita dreptul la munca al persoanelor cu dizabilitati, respectand principiul „adaptarii rezonabile”. Aceste adaptari merg de la asigurarea accesului in cladire pana la configurarea unui spatiu de lucru personalizat, luand in considerare chiar si cele mai mici detalii, precum covoarele tactile.

Mara Calista, membra a Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, a adus in atentie o alta realitate dureroasa – in tara noastra traiesc 780.000 de persoane cu dizabilitati, dar numai 17.500 dintre acestea au un loc de munca. An de an, multe companii prefera sa plateasca taxa pe dizabilitate in loc sa ofere oportunitati de angajare acestor persoane, iar aceasta taxa aduna anual 457 de milioane de euro, fara a ajunge insa, cu adevarat, la cei care au nevoie de acesti bani.

Iris Popescu, activista si arhitecta specializata in proiectarea inclusiva si accesibilizare, a vorbit cu pasiune despre nevoia de empatie si in spatiul public, subliniind cat de important este ca societatea sa actioneze pentru a elimina fenomenul de autoizolare a persoanelor cu dizabilitati. Iris a evidentiat cat de crucial este ca designul sa fie inclusiv, incepand de la arhitectura, proiecte sociale si spatiu pana la tehnologie si includerea, chiar din faza initiala a oricarui proiect, a elementelor de incluzivitate – cum este banala rampa de acces. Este timpul sa cream un mediu in care fiecare om sa-si poata pune toate abilitatile in slujba societatii in care traieste si sa se simta pe deplin integrat.

 

diversitate si incluziune

Apel la actiune pentru comunitatea LGBTQIA+

 

Explorand peisajul social din perspectiva diversitatii sexuale si de gen, studiile realizate de Asociatia Mozaiq arata ca doar 29% dintre roman3i au avut ocazia sa observe, in diverse contexte sociale, cupluri din comunitatea LGBTQIA+ , in timp ce doar 22% cunosc personal un reprezentant al acestei comunitati. In plus, 10% dintre romani admit ca ar putea rupe legaturile cu proprii lor copii daca ar afla ca acestia fac parte din aceasta comunitate. Aceste cifre dezvaluie nu doar o lipsa de expunere, ci si o mare nevoie de a promova abordarea pozitiva a acestei realitati si intelegerea aprofundata a acestor aspecte de viata in cadrul organizatiilor, in societate si in mass-media.

Participantii la conferinta noastra au aflat despre strategii prin care pot fi cultivate discursul pozitiv si acceptarea in randul organizatiilor si s-a lansat un apel la actiune in acest sens.

Desigur, situatiile dificile nu se limiteaza doar mediului profesional. Potrivit Asociatiei ACCEPT, 71% dintre elevii LGBTQIA+ resimt faptul ca nu se simt in siguranta la scoala. Aceasta ridica intrebari vitale despre climatul educational si nevoia unei interventii urgente pentru a crea un mediu sigur si incluziv pentru tinerii din comunitatea LGBTQIA+, construind un viitor mai incluziv si mai tolerant pentru toti membrii societatii noastre.

 

diversitate si incluziune

Un oras incluziv este un oras sigur. Donatie de 10.000 EUR pentru Studiourile Ferentari

 

„Și un copil din Ferentari are nevoie să iasă din mediul lui, și un copil din Ferentari are nevoie sa manance o felie de pizza intr-un local frumos cu luminite, si un copil din Ferentari are nevoie sa vada oameni cu preocupari interesante si are nevoie sa consume cultura de calitate, nu doar Tik-Tok-uri. Avem nevoie de parteneri puternici alaturi de noi, care sa se implice pe termen lung!”

Apelul emotionant facut in cadrul conferintei noastre de Ionut Oprea – actor, mentor si fundraiser la Studiourile Ferentari – s-a soldat cu o foarte binevenita donatie de 10.000 EUR pentru acest proiect educational datorita caruia 80 de copii cu varste intre 8 si 20 de ani au sansa la o viata mai buna. Copiii beneficiaza de activitati educative remediale la romana si matematica, participa la ateliere artistice de fotografie, dans, film si creatie handmade. Este un spatiu creativ, in care copiii se bucura sa-si dezvolte abilitatile in siguranta. La randul lor, tinerii daruiesc inspiratie societatii, prezentand in licee si comunitati idei si atitudini inspirationale prin proiectele lor.

 

diversitate si incluziune

Sindromul Down: o șansă la curaj

 

Organizatia Down Plus, prin Laria Bucur, a avut o contributie importanta ce ne-a oferit noi perspective asupra persoanelor neurodivergente – oameni cu un mod unic de a gandi, de a invata, de a functiona, care au abilitati speciale si ne arata, in fiecare zi, ca ceea ce poate depsi frica este curajul si ca adaptarile personalizate fac posibila performanta.

Asociatia Down Plus creeaza oportunitati unice, adaptate abilitatilor si pasiunilor individuale, deschizandu-le persoanelor cu sindrom Down noi orizonturi in domenii precum sportul, moda si antreprenoriatul. Astfel, organizatia elimina stereotipurile si prejudecatile asociate sindromului Down si devine un catalizator al incluziunii.

 

diversitate si incluziune

Conferinta despre Diversitate si Incluziune, o experienta care ne motiveaza

 

„Diversitatea, profesionalismul, si cunostintele speakerilor au facut acest eveniment remarcabil. Set-up-ul inedit si dinamic a adaugat o nota speciala. Bravo pentru aceasta experienta captivanta!”

„Organizarea profesionista, invitatii alesi pe spranceana si tematica diversa au facut din acest eveniment o experienta memorabila. Felicitari pentru continutul temelor si atentia la detalii in organizare!”

„Am apreciat in mod deosebit continutul temelor si organizarea la detaliu a evenimentului. De la momentele dintre speech-uri si invitatii exceptionali pana la atmosfera generala si filmare, totul a fost impecabil.”

„Povestile oamenilor – consider ca sunt o componenta foarte importanta intr-un discurs, facilitand intelegerea prin empatie. Foarte interesante si statisticile + barometrul, sfaturile oferite de oamenii din comunitati, suportul video si partea de Q&A au adaugat un plus de autenticitate si interactivitate la eveniment.”

Acestea sunt doar cateva dintre testimonialele participantilor la conferinta, oferite in cadrul chestionarului de feedback la care au raspuns 103 dintre ei. 97% din participanti au apreciat experienta la care au luat parte, iar 9 din 10 recomanda mai departe Conferinta despre Diversitate si Incluziune | O experienta Open Minds!

Asa ca va invitam cu incredere sa sustineti si sa participati la urmatoarea editie a conferintei, care va avea loc in iunie 2024.

 

Numai impreuna!

 

Nevoia de incluziune autentica este o schimbare de paradigma esentiala pentru construirea unui mediu de de viata si de lucru care sa reflecte diversitatea reala a lumii in care traim. Ne bucuram sa fim protagonisti ai acestei schimbari!

Ne dorim cu tarie ca aceasta conferinta sa devina o veriga strategica in cadrul parteneriatelor dintre companii si organizatiile neguvernamentale, pentru ca o societate bazata pe echitate si incluziune poate fi construita doar de toti cei implicati, prin intelegere reala si participare directa. Numai impreuna putem avea impact real si sustenabil.

Ti-a placut articolul, ramai conectat cu noi

Doresc sa fiu contactat si sa primesc informari de marketing sau comerciale din partea Exploratist. Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Articole similare
Televiziune Interna
Televiziune Interna

Descriere proiect Context:   Cel mai mare retailer din Bucuresti si unul dintre game changer-ii industriei are nevoie de un instrument inovator de comunicare interna – televiziune...

Festivalul Energiilor
Festivalul Energiilor

Descriere proiect Context:   Clientul isi doreste sa organizeze un festival al valorilor de leadership pentru angajatii blue collar Evenimentul isi propune sa fie o campanie de...

HOPE
HOPE

Descriere proiect Context:   Training corporate experiential pentru echipa de top management Da! O abordare potrivita atunci cand acestia au nevoie sa isi redefineasca modul de...

Calatoria lui Berg
Calatoria lui Berg

Descriere proiect Context:   Cum arata o campanie de comunicare interna pentru lansarea unui regulament de ordine interioara – ROI Dezvoltarea unei astfel de actiuni este, cu...

Mandrie, Nu Prejudecata
Mandrie, Nu Prejudecata

Descriere proiect Context:   Aceasta campanie de internal employer branding pune accent pe un EVP puternic si autentic Obiectivul este reactivarea sentimentului de mandrie in...

Ucenicie in Management
Ucenicie in Management

Descriere proiect Context:   Poate fi un program de tipul First Time Manager o solutie la fluctuatia oamenilor din organizatii O companie multinationala care oferă servicii telecom...

Strategie Bottom -> Up
Strategie Bottom -> Up

Descriere proiect Context:   Dezvoltarea unui workshop de strategie este intotdeauna o provocare Iar atunci cand obiectivul este de a genera principalele initiative strategice cu...

Vaporul Generatiilor
Vaporul Generatiilor

Descriere proiect Context:   Intr-o organizatie cu 2 000 de angajati si o activitate de peste 50 de ani, mixul dintre generatii devine o provocare din ce in ce mai mare Numarul...

Ambasadorii Invatarii
Ambasadorii Invatarii

Descriere proiect Context:   Poate reusi un program de management trainee sa schimbe perceptia asupra invatarii Beneficiarii programelor de training nu-si mai manifestau deschis...

Feedback-ul este un DAR
Feedback-ul este un DAR

Descriere proiect Context:   Cum cresti nivelul de employee engagement la lansarea unei aplicatii de performance Clientul isi doreste o campanie de comunicare interna pentru lansarea...

Gala Bravo
Gala Bravo

Descriere proiect Context:   Este oare actiunea de reward & recognition si o actiune de employer branding Noi spunem ca da! Programele de recunoastere si apreciere din cadrul...

Capsula Timpului
Capsula Timpului

Descriere proiect Context:   Unul din cei mai mari jucatori de pe piata de retail din Romania organizeaza anual pentru echipele de top, middle si 3rd line management un eveniment de...

Strategie cu LEGO
Strategie cu LEGO

Descriere proiect Context:   Suntem intr-o perioada in care workshop-urile de strategie pentru top management se doresc a fi pragmatice, experientiale si construite prin tehnici din...

Eu Sunt 12
Eu Sunt 12

Descriere proiect Context:   Conferinta de vanzari este evenimentul din an la care participa intreaga echipa de top management, alaturi de echipa de sales si marketing si distribuitorii...

Inspiratia Vine din Inima
Inspiratia Vine din Inima

Descriere proiect Context:   Marketing experiential intr-o conferinta pentru manageri Da! Unul din cei mai mari jucatori de pe piata de retail din Romania organizeaza anual un eveniment...

Next Level: Flota Stelara
Next Level: Flota Stelara

Descriere proiect Context:   Eveniment corporate realizat sub forma unei intalniri nationale anuale cu intreaga echipa de management, vanzari, marketing si...

Ziua Portilor Deschise
Ziua Portilor Deschise

Descriere proiect Context:   Ziua Portilor Deschise este un eveniment important, in cadrul caruia iubitorii brandurilor de bere produse de clientul nostru sunt invitati la fabrica...

Raliul Campionilor
Raliul Campionilor

Descriere proiect Context:   Conferinta de vanzari si marketing este singura intalnire anuala la care participa top management-ul, echipa de marketing si vanzari si distribuitorii...

Discovery
Discovery

Descriere proiect Context:   Gamification In ultima perioada, organizatiile fac eforturi sustinute sa integreze in programele de L&D tehnici de invatare la distanta, tehnologie de...

Litera de Rege
Litera de Rege

Descriere proiect Context:   Istoria Romaniei intr-un singur eveniment de brand Asta isi propune Herlitz Romania (parte a grupului Pelikan) prin organizarea evenimentului care lanseaza...

Intranet si Mobile App
Intranet si Mobile App

Descriere proiect Context:   Accesul la informatii printr-un intranet modern, sustinut de un mobile app pe masura pentru comunicarea interna, este o necesitate in contextul schimbarilor...

7 recomandari pentru o conferinta virtuala de succes
7 recomandari pentru o conferinta virtuala de succes

Pandemia globala COVID-19 a modificat radical modul in care se desfasoara evenimentele cu public mare In acest context, o conferinta virtuala ramane una din cele mai bune solutii pentru a proteja...

Cum sa gazduiesti un eveniment virtual: 8 recomandari
Cum sa gazduiesti un eveniment virtual: 8 recomandari

Decizia de a gazdui un eveniment virtual pare adesea o miscare naturala pentru companiile care organizeaza deja evenimente traditionale Daca doresti sa atragi participanti, trebuie sa faci in asa...

Cum poate o platforma de learning experience sa sustina procesul de transformare digitala?
Cum poate o platforma de learning experience sa sustina procesul de transformare digitala?

Exploratist si Aims Romania, companie de executive search si consultanta, au adus de curand pe piata romaneasca platforma de learning experience Games for Business Platforma multi premiata, Games...

Cum pastrezi motivatia angajatilor prin comunicare interna
Cum pastrezi motivatia angajatilor prin comunicare interna

Saptamana de saptamana, stirile devin din ce in ce mai alarmante Peste tot in lume, precum si in interiorul organizatiilor Si, in timp ce o buna comunicare interna a situatiei este importanta, este...

Petrecere de Craciun online: 6 recomandari pentru un eveniment memorabil
Petrecere de Craciun online: 6 recomandari pentru un eveniment memorabil

Exista un eveniment al companiei pe care toti angajatii il asteapta cu nerabdare Acest eveniment este petrecerea de Craciun Anul acesta probabil multi dintre noi vor alege sa organizeze o petrecere...

Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging
Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging

Sa fim sinceri: sedintele de business sunt mereu amenintate de pierderea focusului sau chiar de plictiseala In cazul unui meeting remote, cu atat mai mult Distanta, micile turbulente tehnice, precum...

Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?
Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?

Indiferent daca am fost sau nu pregatiti,  foarte multi dintre noii nostri colegi de munca vor incepe prima zi de activitate in regim de lucru la distanta...

Comunicare online: cum sa ai o prezenta puternica in interactiunile digitale
Comunicare online: cum sa ai o prezenta puternica in interactiunile digitale

Pandemia globala a redefinit interactiunile si partea de comunicare online asa cum le stiam La nivel mondial, zeci de milioane de angajati lucreaza de acasa pentru a pastra distantarea sociala Prin...

Exploratist si Orange lanseaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, „Despre bani si fericire”
Exploratist si Orange lanseaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, „Despre bani si fericire”

Atentie, se filmeaza in pandemie! Se filmeaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, “Despre bani si fericire” Un produs marca Exploratist, dedicat exclusiv organizatiilor...

Conferinta internationala cu parteneri de business
Conferinta internationala cu parteneri de business

Descriere proiect Context:   Ultimele luni au insemnat reinventare Invatam diferit si relationam diferit, atat in viata personala cat si in mediul de business Dar nevoile raman...

Eveniment de Premiere in online
Eveniment de Premiere in online

Descriere proiect Context:   Orice eveniment de premiere in online are nevoie sa fie celebrat in comunitate Fara colegii in prezenta carora sa fie recunoscute meritele si triumfurile...

Spune “Multumesc!” la o gala de premiere cu twist
Spune “Multumesc!” la o gala de premiere cu twist

Descriere proiect Context:   In urma unei campanii de comunicare interna de succes, axata pe rewards & recognition, clientul isi doreste sa mai faca o dedicatie angajatilor alaturi...

Exploratist lanseaza Digital Stage – o solutie pentru evenimente online cu buget optimizat cu 30%
Exploratist lanseaza Digital Stage – o solutie pentru evenimente online cu buget optimizat cu 30%

Anul trecut, Exploratist a trecut printr-o transformare complexa Pentru a face fata provocarii noului context de munca remote ne-am digitalizat intregul portofoliu de servicii Digital Stage, o...

Conferinta SKO 2021
Conferinta SKO 2021

Descriere proiect Context:   Cum a luat nastere conceptul de eveniment hibrid Pandemia a declansat o serie de schimbari si a redefinit modul de a face business Fiecare schimbare a...

Cum sa gestionezi o echipa hibrid
Cum sa gestionezi o echipa hibrid

In timp ce multe companii traverseaza intoarcerea la birou intr-o forma sau alta, managerii isi pun problema cum sa gestioneze o echipa hibrid, in care angajatii se confrunta cu situatii foarte...

Training online: 5 motive pentru digitalizare si gamification
Training online: 5 motive pentru digitalizare si gamification

Companiile de astazi trebuie sa performeze intr-un ecosistem unde atat factorii sociali, cat si cei tehnologici se schimba intr-un ritm ametitor Echipele puternice raman cheia adaptarii si,...

Multumim pentru curaj!
Multumim pentru curaj!

Descriere proiect Context:   Cum spui „Multumesc” unor oameni care au avut curajul sa aduca la viata proiecte indraznete in anul 2020 Clientul isi doreste o campanie de...

PORR si Exploratist au spus „Multumesc!” intr-o campanie de internal employer branding
PORR si Exploratist au spus „Multumesc!” intr-o campanie de internal employer branding

Cum spui „Multumesc” unor oameni care au avut curajul sa aduca la viata proiecte indraznete in anul 2020 PORR, lider in constructii, si-a dorit o campanie de internal employer branding...

Gandire critica pentru echipe antrenate, agile & performante
Gandire critica pentru echipe antrenate, agile & performante

In fiecare secunda suntem asaltati de multe informatii Deseori nu le trecem prin filtru propriu, desi ni se pare ca suntem logici in gandire si foarte priceputi sa analizam corect situatiile World...

Atelier de dezvoltare personala: Cum gasim sensul in ceea ce facem?
Atelier de dezvoltare personala: Cum gasim sensul in ceea ce facem?

Descriere proiect Context:   Sensul vietii este diferit pentru fiecare dintre noi, iar felul in care alegem sa il construim ne face unici Cum ramanem, insa, focusati pe ceea ce conteaza...

Gestionarea stresului prin wellbeing – o solutie pentru WFH
Gestionarea stresului prin wellbeing – o solutie pentru WFH

Descriere proiect Context:   Stresul este inevitabil, indiferent unde lucram, ce alegeri facem in viata personala sau cat de zen ne straduim sa fim Important este cum ne pozitionam...

Strategii de parenting si relatia cu copilul tau in vremuri atipice
Strategii de parenting si relatia cu copilul tau in vremuri atipice

Descriere proiect Context:   Ca parinte, pandemia ti-a ridicat la fileu multe provocari Poate ai simtit ca nu ai un raspuns sau ca solutia ta nu e cea mai buna Poate te-ai descurcat...

Conferinta Nationala de Vanzari
Conferinta Nationala de Vanzari

Descriere proiect Context:   Pandemia a declansat schimbare si reinventare Evenimentele de tip Conferinta nationala de vanzari s-au transformat in evenimente hibrid sau online, intr-un...

Microlearning: cum sa inveti usor si distractiv
Microlearning: cum sa inveti usor si distractiv

Unul din lucrurile cu care se confrunta adesea companiile este optimizarea invatarii de skill-uri noi, precum si dezvoltarea aptitudinilor intr-un mod cat mai atractiv si care sa ofere rezultate de...

Program de Inductie
Program de Inductie

Descriere proiect Context:   De ce este important un program de inductie Acestea atrag din ce in ce mai mult atentia organizatiilor, pe masura ce se constata ca cea mai mare rata a...

ROM este Greuceanu
ROM este Greuceanu

Descriere proiect Context:   Cum pot prezenta eroii locali un brand de angajator Cu atat mai mult cu cat vorbim de un brand local, care activeaza intr-o piata competitiva alaturi de...

Cum sustii sanatatea emotionala a echipei?
Cum sustii sanatatea emotionala a echipei?

Descriere proiect Context:   Lucrul in echipa prespune atat momente intense, de efort maxim, cat si succese si motive de bucurie Ce se intampla, insa, cu sanatatea emotionala a...

Cum aducem bucurie prin conexiuni autentice?
Cum aducem bucurie prin conexiuni autentice?

Descriere proiect Context:   Distantarea fizica pe care am experimentat-o in ultimul an a lasat urme la nivel personal, social, relational, profesional, in familii si echipe Ne simtim...

Valorile Personale – Cum sa traiesti in acord ele?
Valorile Personale – Cum sa traiesti in acord ele?

Descriere proiect Context:   Dezarmare in fata schimbarii Dezorientare in privinta directiei in care merge viata ta Confuzie privind ceea ce conteaza acum pentru tine La mijloc intre...