fbpx

Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging

Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging

Sa fim sinceri: sedintele de business sunt mereu amenintate de pierderea focusului sau chiar de plictiseala. In cazul unui meeting remote, cu atat mai mult. Distanta, micile turbulente tehnice, precum pierderea conexiunii, sau zgomotele de fundal pot scadea cu mult eficienta unei intalniri.

Sa ne luptam tot timpul sa ne concentram  sau sa ajungem sa ne uitam lung la un ecran sunt ultimele lucruri pe care ni le dorim. Atat pentru echipa noastra, cat si pentru clientii nostri.

De aceea, daca vrei sa reinventezi modul de desfasurare a intalnirilor de departament, avem trei idei pentru sedinte mai atipic. Pe termen scurt, acest tip de sesiuni energizeaza echipa si ii dau un refresh creativ.  Pe termen lung, construiesc o cultura organizationala solida si dezvolta relatii deschise si autentice intre colegi.

 

1. Team meetings… ELEVATED! – un altfel de meeting remote

 

“Team meetings… ELEVATED!” este un talk-show transmis live, direct de pe o scena de teatru. Gazde si maestri de ceremonie pentru acest meeting remote: trei actori-improvizatori, gata sa duca participarea la cote maxime.

Dupa ce-i introduc pe participanti in atmosfera evenimentului, acestia incadreaza fiecare prezentare din meeting remote intr-un moment personalizat. Momentele au stiluri diferite, pentru a crea diversitate si engagement. Totodata, ofera o perspectiva participantilor despre multiplele posibilitati de expresie pe care le ai atunci cand vrei sa prezinti orice subiect intr-un mod captivant.

Cateva exemple: prezentari-cantec in stil de hip-hop sau rock, trailere de film, scurte sketch-uri cu punchline.

La finalul acestui remote meeting, participantii sunt rugati sa sustina, in locul unei prezentari obisnuite, cate un 1-Minute Elevator Pitch. Ei vor trebui sa isi imagineze ca se afla in lift cu toti colegii. Au nu mai mult de un minut sa-i convinga sa le „cumpere” ideea sau proiectul.

La final, va avea loc o sesiune de vot a proiectelor, prezentata cu mult umor de cei trei maestri de ceremonie. Castigatorul va primi un premiu ales de companie.

Printre beneficiile acestui tip de meeting remote se numara:

  • Comunicarea informatiilor de business intr-un cadru accesibil si creativ;
  • Acces rapid la informatii de business;
  • Incurajarea contributiei personale pe subiecte ce tin de cultura organizationala.

 

2. “I A.M. LIVE!” sau cum sa va incepeti ziua in direct

 

Cum ar fi sa va faceti incalzirea de dimineata cu un talk show transmis live? O data pe saptamana puteti lua parte la o emisiune in direct, creata special pentru voi.

Gazdele acestui meeting remote original sunt doi actori super talentati care vor prezenta noutatile de business si ultimele stiri din cadrul companiei. De asemenea, vor avea drept invitati la interviu oameni din diferite departamente.

Colegii vor avea acces in timp real la emisiune si vor putea lansa intrebari pe chat pentru invitati.

Pe langa good vibes, prezentarea subiectelor zilei si update-uri din cadrul companiei, gazdele emisiunii vor veni si cu pastile de inspiratie sau cu teasere pentru emisiunile urmatoare.

Tonul emisiunii poate fi clean, amuzant sau raw. In cazul unui ton clean, informatiile sunt livrate neutru, intr-un cadru placut si relaxant. Daca vorbim de un ton fun, gazdele creeaza o atmosfera amuzanta. Ele livreaza stirile si le comenteaza in acelasi timp pentru un meeting remote plin de voie de buna.

Pentru un meeting remote pe ton raw, gazdele cauta in permanenta oportunitatea de a face o gluma pe masura ce livreaza informatiile. De asemenea, joaca si alte roluri pentru a mentine un nivel crescut de atentie.

“I A.M. Live!” este un meeting remote ideal daca aveti obiective precum:

  • Cresterea nivelului de motivatie si de curiozitate cu privire la proiectele prezentate;
  • Incurajarea contributiei personale pe subiecte ce tin de business;
  • Recunoasterea si aprecierea performantelor.

 

3. The X Factor

 

Un meeting remote care activeaza super-puteri de echipa. Atunci cand fiecare membru al echipei isi joaca rolul cu mult talent, succesul este garantat.

La “The X-Factor” le arati celorlalti care este pasiunea ta si afli cat de bine va completati. O gasca de actori improvizatori va este alaturi cu muzica, jocuri si multa distractie.

Improvizatorii compun cate un cantec personalizat pentru fiecare participant si il incurajeaza sa vina in lumina e-reflectoarelor.

Inainte de a-si demonstra talentul pe scena, echipa trece prin exercitii de energizare, special construite pentru un bun engagement online. Camere de breakout unt folosite pentru intalniri 1 la 1. Scopul: sa ajute participantii sa se acomodeze unii cu ceilalti cat mai repede.

Dupa un impro show realizat de actori pornind de la sugestiile echipei, participantii isi ocupa locul pe scena online. Acestia danseaza, dau tonul coregrafiei sau copiaza miscarile celorlalti.

Totul se incheie cu o runda mare de aplauze si o energie comuna de neuitat.

“The X-Factor” este perfect pentru un meeting remote daca va doriti:

  • Interactiune, relationare si colaborare intr-un context original;
  • Relaxare si reconectare cu valorile echipei;
  • Dezvoltarea si antrenarea creativitatii;
  • Recunoasterea si aprecierea performantelor.

 

Data viitoare cand planuiti un meeting remote, alegeti o comunicare interna cu twist creativ. Cu siguranta va face orice informatie mai usor de retinut si va apropia echipa indiferent de distanta.

Ti-a placut articolul, ramai conectat cu noi

Doresc sa fiu contactat si sa primesc informari de marketing sau comerciale din partea Exploratist. Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Articole similare
Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging
Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging

Sa fim sinceri: sedintele de business sunt mereu amenintate de pierderea focusului sau chiar de plictiseala In cazul unui meeting remote, cu atat mai mult Distanta, micile turbulente tehnice, precum...