fbpx

Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?

Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?

Indiferent daca am fost sau nu pregatiti,  foarte multi dintre noii nostri colegi de munca vor incepe prima zi de activitate in regim de lucru la distanta (remote).  De aceea, un program de onboarding digital este mai important ca niciodata.

Am scris acest articol cu gandul de a va inspira in initiativele pe care le veti intreprinde pentru a-i ajuta pe angajati sa se simta bineveniti si sa intre mai usor in ritmul de lucru. 

 

Cat este de important procesul de onboarding digital? 

 

Cand cineva se alatura organizatiei, fie la distanta sau nu, doresti ca acesta sa se simta binevenit.  Este bine ca in orice forma de comunicare pe care o vei initia prin procesul de onboarding digital, sa tii seama de cateva elemente. In cazul de fata, ne referim la teoria comunicarii lui Mehrabian: 

    • 7% din mesajele care se refera la sentimente si atitudini se transmit prin intermediul cuvintelor; 
    • 38% din mesajele care se refera la sentimente si atitudini sunt paralingvistice; 
    • 55% din mesajele care se refera la sentimente si atitudini sunt in expresia faciala. 

Modul in care primesti noii angajati depinde de cultura organizationala si de posibilitatile creative de care dispune compania. Dar este important sa ai un plan cand vine vorba de onboarding digital. Unul pe care sa il aplici atat din prima zi, cat si pe parcursul urmatoarelor saptamani de interactiune cu noii colegi. In special pentru acei oameni pentru care conceptul de munca de la distanta (remote) este unul complet nou. Pana la urma, situatia poate sa fie putin ciudata si incomoda la inceput.

Asigura-te ca organizatia ta arata aprecierea pana la capat prin procesul onboarding digital. Astfel, cei nou sositii in organizatie fi entuziasti si vor performa cat mai bine intr-un timp cat mai scurt. 

Un aspect foarte important, de care uitam cateodata, este faptul ca procesul de onboarding digital nu se opreste niciodataIncerci sa construiesti o relatie intre organizatia ta si angajatii care lucreaza la distanta (remote). De aceea, este posibil sa ai nevoie sa depui si mai mult efort fata de o companie care nu are aceleasi provocari. Iar daca procesul de onboarding digital satisface corespunzator nevoia de informare si ofera instrumentele necesare noilor angajati, rata de retentiei este mai mare. 

 

2020 este anul digitalizarii 

 

Foarte multe companii si organizatii au realizat ca multe dintre procesele interne pe care le aplicau in offline necesita revizuire. Motivul: sa fie aduse in linie cu noile nevoi si cerinteaparute inca de la debutul pandemiei globale. Dar cum poti sa desfasori procesul de onboarding digital in asa fel incat angajatul sa se simta sigur in mediul sau remote? Sau sa nu piarda informatiile noi si importante despre business? De asemenea, trebuie sa aiba la indemana toate materialele de care are nevoie pentru a-si duce la bun sfarsit munca. 

Raspunsul il putem afla in utilizarea unei platforme de onboarding digital . Poate fi de mare ajutor cand iti propui sa ii inveti pe noii colegi care sunt procedurile, regulile si regulamentele de lucru, viziunea, misiunea si prioritatile businessului. 

  

Onboarding digital – viitorul este mai usor decat credeai 

 

Un proces de onboarding digital reprezinta un mare bonus. Poti oricand sa inspiri noilor angajati cultura companiei SI valorile organizationale care determina succesul organizatiei. 

Cu aceasta nevoie tot mai acuta pe piataExploratist si Aims Romania au adus in Romania Games for Business (G4B) – o platforma SaaS de learning experience, capabila sa sustina procesul de transformare digitala din organizatii.   

Procesul de onboarding digital s-ar putea sa fie ceva neobisnuit pentru angajatii noi. Este necesar sa se dezvolte un proces digital care sa  implice oamenii activ.  Se eficientizeaza, astfel, transferul de cunostinte, iar procesul de invatare devine clar si consistent. Astfel, informatiile esentializate se transfera pe o interfata digitala prietenoasa, inclusiv pe dispozitivele mobile. Chiar si noile capabilitati stabilite in strategia organizatiei se pot transfera facil si rapid catre un numar mare de angajati. O platforma de onboarding digital aduce multa simplitate. 

 

Beneficiile procesului de onboarding digital 

 

Solutia noastra este una complet personalizata prin continut si grafica digitala. Asigura un engagement pe termen lung al angajatilor si pune mult focus pe experienta utilizatorului in procesul de invatare 

Un mare beneficiu in cazul procesului de onboarding digital vine din partea mentorului virtual. Acesta este activ pe intreaga platforma si ii indruma pe noii angajati pe toata perioada de onboarding digital. Le ofera informatiile de care au nevoie pentru a avea succes la locul de munca inca din primele zile.  

Nu uitati ca, in general, procesul de onboarding digital se refera mai ales la comunicare, iar acest lucru nu s-a schimbat. Prin urmare, informatiile importante precum obiectivele si KPI-urile  companiei sunt intotdeauna la indemana noilor angajatiAcestia le pot studia, asimila si invata cum sa le utilizeze pentru a contribui la succesul general al afacerii.  

Un alt aspect benefic in cazul procesului de onboarding digital este acela ca ofera noilor angajati oportunitatea de a-si testa noile cunostinte dobandite. De exemplu, printr-o multitudine de mini jocuri pe care le pot accesa in orice moment din procesul de invatare. Vezi un exemplu dintr-un studiu de caz de succes. 

Acest lucru ii ajuta pe nou angajati prin: 

    • Reducerea stresului, anxietatii si a fricii. Aceste stari care sunt des intalnite, in special in perioada in care nou angajatii se familiarizeaza cu munca la distanta (remote); 
    • Oferirea oportunitatilor de invatare fara riscuri; 
    • Validarea nivelului de stapanire a informatiei prin utilizarea ei intr-un mediu sigur, inainte de a fi duse in lumea reala. 

 

Intregul proces de onboarding digital G4B este foarte usor de accesat si de utilizat de catre angajati, oferind: 

    • Modulele de invatare scurte si etapizate;  
    • Interfata mobila responsiveusor de folosit de pe orice dispozitiv; 
    • Libertatea de utilizare 24/7 (utilizatorul decide cand, unde si cum consuma continutul); 
    • Feedback constant prin coach virtual & canelele peer2peer; 
    • Recunoasterea & recompensarea, dashboard & leaderboard. 

 

Solutia noastra de onboarding digital pune la dispozitia managerilor informatii utile despre modul in care fiecare angajat capteaza informatia. Acestia pot afla si de cate ori acceseaza angajatii anumite materiale, totul cu ajutorul functiei de administrator. Vezi mai multe informatii. 

 

Digital este mai simplu 

 

Munca la distanta (remote) a devenit un noul mod de lucru si un nou stil de viata. Multe companii si organizatii vor continua sa il acceseze si dupa terminarea perioadei de pandemie globala. Este un mod sigur de economisire a banilor, pe o piata care a suferit si o sa sufere mult timp de acum incolo in urma pandemiei. 

 

Daca organizatia sau compani din care faci parte resimte nevoia unei solutii digitale de onboarding, te invitam sa vizualizezi webinar-ul nostru.  Vei descoperi benificiile reale, dar si solutia inovatoare pentru initiativele de employer branding, recrutare si learning & development, programe de wellbeing si retentie. 

Ti-a placut articolul, ramai conectat cu noi

Doresc sa fiu contactat si sa primesc informari de marketing sau comerciale din partea Exploratist. Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Articole similare
Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?
Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?

Indiferent daca am fost sau nu pregatiti,  foarte multi dintre noii nostri colegi de munca vor incepe prima zi de activitate in regim de lucru la distanta...

Pasii unui EVP
Pasii unui EVP

Pandemia si Noul normal si-au pus amprenta asupra strategiei de HR, pe care companiile au adaptat-o noului context si noilor nevoi aparute atat din partea angajatilor, precum si a organizatiei, ca...

Trenduri in employer branding in 2022
Trenduri in employer branding in 2022

Ce este employer brandingul   In cateva cuvinte, employer brandigul se refera cum se pozitioneaza organizatia in mediul extern si intern si la perceptia candidatilor si a angajatilor asupra...

Cum sa creezi un proiect de onboarding de succes intr-un mediu hibrid?
Cum sa creezi un proiect de onboarding de succes intr-un mediu hibrid?

Cu toate ca munca exclusiv online a fost una dintre cele mai intalnite si alese variante de companii pentru angajatii lor in ultimii doi ani, de curand, totusi, aceasta a coborat cateva locuri in...

De ce este necesara sustenabilitatea in compania ta?
De ce este necesara sustenabilitatea in compania ta?

Pentru companii, sustenabilitatea nu mai ține de conformitate, ci a devenit un aspect strategic și operațional esențial Dezvoltarea durabila, cu respect pentru mediul...