LEGO® – solutia 3D pentru o strategie de business de succes

LEGO® – solutia 3D pentru o strategie de business de succes

Intr-o perioada in care companiile sunt preocupate sa se diferentieze tot mai mult prin inovatie si reputatie, LEGO sparge paradigmele. Daca strategiile de business trebuie sa fie actuale si sustenabile, atunci este nevoie sa se construiasca in baza initiativelor celor care au si responsabilitatea de a le implementa. Forta de actiune este una Arhimedica, de jos in sus, si poate fi pusa in valoare de Metodologia LEGO® SERIOUS PLAY®.

Din ce in ce mai multe companii recurg, in ultima vreme, la aceasta metodologie. Piesele LEGO® sunt o interfata ludica pentru un workshop care aduce la suprafata idei, propuneri si solutii pentru unele dintre cele mai complexe provocari ale organizatiei: exercitii strategice, initiative noi in business, situatii interne de criza, decizii de relocare business sau segmente din business, proiecte complexe sau strategice in organizatie.

LEGO® SERIOUS PLAY® este un proces facilitat, iar rezultatele și impactul acestuia sunt direct corelate cu calitatea facilitării. Alinierea cognitiv-emoțională, atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv, creeaza un impact pozitiv asupra dinamicii grupurilor de lucru și asupra rezultatelor obținute, contribuind la cresterea performantei echipei si generand inovatia si procesul de asumare a initiativelor in organizatii.Clientii nostri din industria chimica, IT si FMCG si-au manifestat un grad foarte ridicat de satisfactie cu privire la rezultatele obtinute prin utilizarea metodologiei LEGO® SERIOUS PLAY® in cadrul unora dintre cele mai serioase provocari de business pe care le-au avut anul acesta. Au identificat, astfel, solutii dintre cele mai indraznete, actuale, inedite si eficiente, capacitand, in mod egal, efortul, sustinerea si asumarea tuturor membrilor echipei de management.

Noi, cei din echipa Exploratist, prin intermediul metodologiei LEGO® SERIOUS PLAY®, am reusit sa construim in organizatiile clientilor nostri, un adevarat laborator de inovatie si asumare de idei si initiative strategice. Astfel, piesele LEGO® au devenit o metafora, o reprezentare 3 D pentru proiectele si directiile strategice implementate.

Mirela Tanase
Head of HR Architects

hr_architects@exploratist.ro

 

Despre autor

One thought on “LEGO® – solutia 3D pentru o strategie de business de succes

Lasa un comentariu