Companiile de astazi trebuie sa performeze intr-un ecosistem unde atat factorii sociali, cat si cei tehnologici se schimba intr-un ritm ametitor. Echipele puternice raman cheia adaptarii si, implicit, a succesului unui business. Insa un mediu in continua transformare cere un ritm de invatare constant si intens. Cu ajutorul unui training online organizatiile pot transmite in timp util si interactiv cele mai noi informatii si procese.
Trainingurile traditionale, tinute in sali de curs, se potrivesc cu greu in programul angajatilor de astazi. Un training online, pe de alta parte, ofera foarte multa flexibilitate atunci cand vine vorba de ce, cand si cum invatam.
Oamenii, mai ocupati ca niciodata, isi doresc un training rapid si engaging. Cursurile online pot oferi mai multa libertate.
Ceea ce face procesul dificil este lipsa interactiunii umane. Acest lucru se resimte cu atat mai mult in situatiile in care subiectul este dificil de procesat. De exemplu, securitatea IT. Anett Mádi-Nátor – deputy CEO la Cyber Services Cyber Services organizeaza traininguri in securitate din 2015. A creat o solutie speciala pentru acest tip de provocare. Liderii companiei au hotarat sa dezvolte un sistem de training bazat pe gaming. Anett Mádi-Nátor, a explicat, pe scurt, care sunt avantajele digitalizarii procesului de training prin gamification:
1. In cadrul unui training online, gradul de implicare creste rapid
Unul din cele mai spectaculoase rezultate atunci cand vorbim de un training online si de digitalizarea procesului de invatare este eficientizarea timpului. Timpul echipei de training este limitat. Astfel, ritmul de invatare al participantilor este extrem de important.
In cazul unui curs normal, dureaza intre 120 si 180 de minute pentru a implica participantii. Cu ajutorul tool-urilor digitale, timpul este redus la sase minute si jumatate.
Timpul necesar depinde, desigur, si de backgroundul cultural. Regiunile puternic digitalizate din Est au un ritm mai rapid. Un lucru care face mereu diferenta: grafica utilizata. De exemplu, in Africa, mediul este definit de culori puternice. De aceea, grafica devine esentiala atunci cand vine vorba de un training online.
2. Engagement-ul si eficienta sunt la cote maxime
In cazul unui training online, digitalizarea procesului scade interactiunea umana. Pentru a compensa aceste interaciuni au fost introduse numeroase tool-uri de gaming. Surprinzator, au condus la un progres mult mai rapid.
In functie de rezultatele de la finalul micro-modulelor, participantii la un training online pot accesa tool-uri virtuale care sa le permita sa accelereze perioada de invatare. Astfel, cursantii pot influenta in mod direct durata cursului.
Compania Generali Ungaria a implementat o metodologie similara in timpul digitalizarii procesului de onboarding. Strategia de gamification a dus la imbunatatirea rezultatelor examenelor finale.
Cyber Services a introdus un chat separat si un tutor virtual pentru a creste numarul interactiunilor in cadrul sistemul de hacking etic.
3. Nivelul de cunostinte devine usor de masurat
Cu ajutorul datelor analitice din cadrul sistemului digital, se poate realiza o analiza profunda a dezvoltarii profesionale pentru fiecare utilizator in parte. Puteti descoperi punctele vulnerabile, unde este nevoie de mai multa atentie. Mai mult, puteti ajusta continutul in functie de asteptarile companiei si de nivelul de cunostinte individual.
4. Riscurile sunt considerabil mai mici
Indiferent de durata unui training online, sistemul de gamification scurteaza cu mult procesul. Acesta este rezultatul organic al unui grad crescut de implicare si engagement.
Pentru companie, un program mai scurt inseamna investitii mai mici. Angajatii petrec mai putin timp la cursuri si se pot concetra mai bine pe task-urile zilnice. De-asemenea, procesele operationale pentru organizarea un training online sunt mai scurte si, deci, mai putin costisitoare.
Costurile sunt reduse si in cazul contractarii companiilor de training. Este nevoie de mai putini oameni care sa coordoneze experienta de invatare. In plus, plecarea neprevazuta a unui trainer nu mai este atat de critica. Sistemul permite desfasurarea mai multor traininguri in paralel.
5. Se dezvolta alfabetizarea digitala
Alfabetizarea digitala nu doar ca influenteaza rezultatele de la un training online. Influenteaza si felul in care sunt folosite cunostintele dobandite la locul de munca.
Multi tind sa creada ca angajatii mai tineri au un nivel de alfabetizare digitala mai bun. Conform Capgemini, 47% dintre oamenii de decizie nu cred ca membrii mai tineri sunt constienti de cum pot folosi tool-urile digitale la job.
Invatarea printr-o platforma de gaming duce la o alfabetizare digitala superioara. Utilizatorii interactioneaza zilnic cu continutul. Utilizeaza resurse online si isi folosesc cunostintele intr-un mediu virtual. Toate duc la mai multa incredere si mai putina frustrare atunci cand vine vorba de tool-urile digitale.
Esti gata sa inovezi trainingurile online prin gamification?
Exploratist si Aims Romania, companie de executive search si consultanta, au adus de curand pe piata romaneasca platforma de learning experience Games for Business.
Platforma multi premiata, Games for Business este o solutie de tip SaaS, capabila sa sustina tot procesul de transformare digitala intr-o organizatie.
Cream experiente integrate de invatare si combinam mediul digital cu practica. Platforma interactiva ii motiveaza pe angajati sa consume content-ul si sustine leaderii cu insight-uri si date relevante. Un training online este in acelasi timp eficient si distractiv, chiar si pentru o audienta multi-generationala.
La nivel international, solutiile Games for Business au adus rezultate vizibile pentru multinationale precum Coca-Cola, Generali, PwC, NN, OTP Bank, KPMG și Erste Bank.
Cat de bine se potriveste platforma de learning experience prin gamification pentru compania voastra?