fbpx

Grupuri de Resurse pentru Angajati (ERG)

Comunitati incluzive si engaging pentru dezvoltare si conexiuni autentice

☞ Ofera angajatilor un sentiment de apartenenta si un mediu primitor si echitabil in organizatie
☞ ERG-urile pot contribui la activitatile de atragere a talentelor
☞ Au impact si in afara organizatiei, conectandu-i pe membrii lor la persoane si comunitati externe
☞ ERG-urile cresc vizibilitatea brandului si contribuie la cauze sociale

Grupurile de Resurse pentru Angajati (ERG-uri) sunt comunitati interne ce reunesc oameni cu identitati si interese comune pentru a genera schimbari pozitive. Astfel, ERG-urile contribuie semnificativ la indeplinirea obiectivelor D&I ale organizatiei.

ERG 1.1
De ce sunt importante ERG-urile?

Cunoscute si sub numele de grupuri de suport sau retele de angajati, ERG-urile joaca un rol crucial in cresterea satisfactiei angajatilor si a sentimentului de apartenenta in cadrul organizatiei. Acestea ofera multiple beneficii atat pentru angajati, cat si pentru angajatori, contribuind la crearea unui mediu de lucru pozitiv si productiv. Principalele avantaje ale grupurilor de resurse pentru angajati includ:

● dezvoltare profesionala
● diversitate si incluziune
● feedback valoros pentru management
● well-being si echilibrul dintre viata profesionala si cea personala

Etape de implementare
1. Workshop introductiv si de configurare (3h)

Fundamentele ERG-urilor. Definim ERG-urile si rolul lor, pentru ca impactul transformator al acestora in organizatie sa fie bine inteles si valorificat.
Informatii si perspective din viata reala. Va oferim informatii practice pentru adaptarea strategiei ERG la contextul specific al organizatiei voastre.
Sesiuni de ideatie interactive. Facilitam sesiuni dinamice de generare a unor idei inovatoare pentru initierea si dezvoltarea ERG.
Facilitare expertiza. Expertiza profesionistilor ERG afiliati la Open Minds si la organizatiile partenere va va ghida ghida in initierea si dezvoltarea de ERG in organizatie, printr-o abordare strategica si de impact.

ERG 1.2
ERG 1.4
2. Workshop de strategie si implementare (3h)

Conturarea viziunii. Impreuna, vom construi o viziune ERG aliniata perfect la misiunea organizatiei voastre.
Definirea misiunii. Vom formula o declaratie de misiune care sa exprime clar scopul si propunerea de valoare a ERG-ului.
Planificarea strategica a activitatilor. Vom planifica detaliat activitatile strategice ce vor asigura implementarea cu succes a ERG-ului si indeplinirea obiectivelor sale.
Suport holistic. Veti beneficia constant de expertiza si experienta profesionistilor ERG din organizatiile noastre partenere.

3. Activitati de follow-up

Crestere sustenabila. Va oferim asistenta constanta printr-o serie de sesiuni de follow-up online, proERGmate strategic, la fiecare doua luni.
Indrumare continua. Va asiguram conexiunea cu profesionistii ERG din organizatiile partenere, care va vor oferi ghidaj si informatii pentru dezvoltarea continua a ERG-ului.
● 90 minute/sesiune, 3 sesiuni online/ERG

ERG 1.5

Rolul ERG-urilor

1. Incluziune

ERG-urile creeaza incluziune prin formarea unei comunitati in cadrul careia angajatii traiesc sentimentul de apartenenta. Astfel, oamenii simt ca pot fi autentici in mediul lor de lucru, iar munca lor capata un sens si un scop mai inalt. ERG-urile consolideaza acceptarea, camaraderia si echitatea, stimuleaza formarea de aliante si asigura vizibilitatea grupurilor subreprezentate.

2. Diversitate

ERG-urile pot contribui la activitatile de atragere a talentelor, dovedindu-le potentialilor angajati ca in companie vor fi inclusi in comunitati primitoare. In plus, ERG-urile sprijina avansarea in cariera a membrilor lor, crescand retentia persoanelor din grupurile subreprezentate.

3. Impact extern

ERG-urile au impact si in afara organizatiei, conectandu-i pe membrii lor la persoane si entitati externe care includ diversitatea si incluziunea in strategia lor. Prin implicarea in comunitate si activitati de caritate, ERG-urile cresc vizibilitatea brandului si contribuie la cauze sociale. In plus, cu ajutorul lor, companiile pot intelege mai bine diferite categorii de clienti pentru a-si optimiza operatiunile.

4. Provocari si solutii

ERG-urile pot creste semnificativ sentimentul de incluziune si apartenenta a angajatilor prin cateva elemente cheie, cum ar fi: asigurarea implicarii externe, formarea de aliante, conexiunea cu echipa de leadership, construirea unei comunitati de angajati, avansarea in cariera, etc.

Bune practici pentru ERG-uri eficiente

Scop clar si aliniere. Impreuna, ne vom asigura ca obiectivele voastre ERG se aliniaza cu strategia DEI a companiei voastre. Va punem la dispozitie expertiza noastra pentru a defini misiunea, obiectivele si raspunderea in conformitate cu practicile incluzive in vigoare.

Comunicare de impact. Va oferim asistenta la comunicarea clara a scopului, obiectivelor si activitatilor ERG, pentru a stimula interesul angajatilor si a crea asteptari corecte.

Executie corespunzatoare. Impreuna, vom dezvolta o abordare centralizata a finantarii si sustinerii ERG-ului de catre echipa de leadership, pentru a optimiza impactul initiativelor.

Suport organizational. Putem contribui semnificativ la recunoasterea si recompensarea liderilor ERG oferind ghidaj cu privire la cele mai bune practici, structuri de remunerare si dezvoltare profesionala – diminuand, astfel, eforturile liderilor ERG si rasplatind contributia lor.

ERG 1.3

Deschide drumurile pentru ERG-uri in organizatia ta! Prin sprijinirea dezvoltarii profesionale si personale a angajatilor, aceste grupuri contribuie la crearea unei culturi organizationale puternice, care sustine diversitatea, echitatea si incluziunea.

Un program sustinut impreuna cu Asociatia Open Minds.

Open Minds logo 05