Context:
Momentul 2020 a fost solicitant si dificil, cu impact major asupra modul de a trai si a munci al tuturor, cu schimbari sociale importante. Pe nepregatite, oamenii si-au parasit birourile, nestiind cand sau daca se vor mai intoarce. Printre numeroase alte temeri si griji, angajatii se confruntau si un profund si acut sentiment de alienare.
O solutie in acest sens ne-a fost solicitata de un client vechi si loial, unul dintre cei 3 top jucatori de seama de pe piata telecom.
Solutie:
Empatici si inventivi cum ne stiti, am raspuns provocarii si am creat pentru angajatii remote programul digital „La fel ca tine”, cu scopul de a gestiona sentimentul de alienare, insingurare si nesiguranta pe care acestia il traiau creand experiente de reapropiere si reconectare – la sine si la ceilalti.
Diferiti si impreuna, oamenii au gasit confort in diversitate (recunoscandu-se in varietatea tiparelor umane si a stilurilor de viata) si alinare in unitate (desi diferiti, se confruntau cu probleme si provocari comune, care, astfel, pareau mai putin apasatoare si dificile).
Programul „La fel ca tine” s-a derulat pe parcursul a 5 luni si a avut drept piloni 10 atribute: momente, incredere, fericire, optimism, apartenenta, motivatie, echilibru, autenticitate, valori, grija.
Acesta s-a axat pe diferite tipuri de continut, sustinut de oameni inspirationali – precum regizori, actori, coach, antreprenori sau sportivi. Varietatea a fost asigurata prin multiplele optiuni de formate, precum:
● VIDEOURI MOTIVATIONALE
● WORKSHOPURI EXPERIENTIALE
● ARTICOLE SAPTAMANALE
● 5 MINUTE PENTRU TINE (pastile video de inspiratie)
● TEAM BUILDINGURI DIGITALE
● PAUZA CU MIC, CU MARE (un program de mini team buildinguri online dedicate copiilor, spre fericirea si relaxarea parintilor)
● TEATRU DE IMPROVIZATIE
● TUTORIALE VIDEO / WEBINARII ÎNREGISTRATE
● PODCAST-URI
● MATINALURI LIVE
● WEBINARII DE PARENTING
Pe parcursul fiecarei actiuni am urmarit trei emotii: oglindire, reconectare si identificare/asumare.
Ritualul continutului impartasit a devenit ritualul unei realitati comune, in care angajatii s-au regasit.
Studii de caz similare realizate de echipa Exploratist sunt publicate pe IQads.