fbpx

Comunicarea interna devine o experienta

Comunicarea interna devine o experienta

In articolul despre liderul viitorului v-am vorbit despre cum evolueaza mediul de business si cum se extind rolul si abilitatile liderilor, pentru ca acestia sa-si conduca in viitor oamenii si organizatiile.

Astazi, in mediul de business se pune acccentul pe impact, co-creare, colaborare, autenticitate si evolutie. Angajatii devin parteneri activi in construirea viitorului organizatiei. Iar liderul viitorului este liderul omnidimensional: dispune de toate abilitatile necesare pentru a se conecta la oameni, pentru a-i conecta pe oameni la valorile si obiectivele companiei si pentru a mentine engagementul la cote inalte.

Pentru ca toate acestea sa se intample, comunicarea de business trebuie sa fie mult umanizata, subiectele de business trebuie sa fie comunicate dinamic si engaging, liderii trebuie sa fie mult mai accesibili si sa se conecteze direct la toate publicurile organizatiei.

Astfel, evolutia mediului de business genereaza evolutia experientei pentru angajati si impune evolutia leadershipului. Comunicarea interna trebuie sa tina pasul cu aceste transformari.

 

Comunicarea interna devine o experienta

 

Oamenii tin minte ce traiesc, ce simt si ce fac. Astazi, oamenii invata, performeaza si se conecteaza prin emotii, senzatii si participare activa.

Exploratist a dezvoltat 4 produse de comunicare interna experientiala:

 

comunicare interna

 

BENEFICII

 

comunicare interna

 

SCOPURI POSIBILE

 

comunicare interna

 

PODCAST

 

1-2 lideri din cadrul organizatiei discuta si clarifica pentru angajati cateva teme de business, printr-un podcast hibrid, de 45 de minute, transmis live din studio, care include si un Q&A live.

Clienti pentru care am organizat evenimente de tip podcast: Allianz-Tiriac Asigurari, Coca-Cola HBC Romania, Orange Romania, HEINEKEN, PORR Construct.

 

Podcastul optimizeaza comunicarea interna si experienta angajatilor prin:

 • Conversatie si conexiune – Comunicarea informala incurajeaza interactiunea autentica si face ca mesajele sa fie usor de inteles.
 • Informatii detaliate si storytelling – Liderii ofera informatii de business detaliate si impartasesc din experientele lor personale. Angajatii inteleg mai bine obiectivele organizatiei si se simt mai apropiati de lideri.
 • Accesibilitate si flexibilitate – Podcast-urile pot fi ascultate de toti angajatii, oriunde s-ar afla, ceea ce creste rata de engagement.
 • Conexiune personala – Conversatiile si istorisirile ii apropie pe angajati de liderii lor, ducand la crearea de conexiuni autentice si la cresterea increderii in lideri si organizatie.

 

Beneficii pentru lideri:

 • Abilitati de comunicare – Liderii comunica mesajele de afaceri in mod clar si captivant, captand atentia si interesul angajatilor.
 • Storytelling – Liderii isi pot incanta si inspira audienta relatand povesti de viata si impartasind din experientele lor de leadership.
 • Autenticitate si empatie – Podcast-urile sunt o platforma potrivita pentru autenticitate si empatie, ceea ce prilejuieste comunicarea deschisa și conexiunea dintre lideri si angajati.

 

TOWN-HALL

 

Echipa de leadership a organizatiei discuta tematici multiple, in format panel. Evenimentul dureaza 2 ore, este in format hibrid, este transmis din studio si include sesiuni de Q&A.

Clienti pentru care am organizat evenimente de tip town-hall: Allianz-Tiriac Asigurari, Coca-Cola HBC Romania, Orange Romania, HEINEKEN, PORR Construct, Provident.

 

Town-hall-ul sustine cultura organizationala, optimizeaza comunicarea interna si experienta angajatilor prin:

 • Interactiune in timp real – Comunicarea in timp real intre lideri si angajati faciliteaza transparenta si ofera oportunitatea unui dialog deschis, iar angajatii pot adresa intrebari si pot oferi feedback in direct.
 • Cresterea engagementului – Angajatii interactioneaza direct cu liderii lor, ceea ce ii face sa se simta mai motivati si mai implicati. Faptul ca se simt vazuti si valorizati creste engagementul si sustine sentimentul de apartenenta.
 • Transparenta si incredere – Discutiile deschise despre noutati, provocari si planuri de viitor inspira incredere si ii fac pe oameni sa se simta informati si valorizati.
 • Consolidarea culturii organizationale – Liderii comunica autentic, in spiritul valorilor si culturii organizationale, reafirmandu-le si consolidand legatura angajatilor cu organizatia.
 • Diversitate si incluziune – Town Hall-urile sunt concepute pentru comunicarea cu un public larg, ce include angajati din diferite departamente si niveluri ierarhice. Liderii isi adapteaza mesajele si stilul de comunicare in ton cu complexitatea audientei.

 

Beneficii pentru lideri:

 • Transparenta si autenticitate – Liderii comunica deschis si autentic despre directia de business a companiei si raspund sincer la întrebarile si preocuparile angajatilor.
 • Comunicare in timp real – Liderii trebuie sa comunice rapid, clar si intr-un mod captivant, pentru a trezi si a mentine viu interesul audientei.
 • Flexibilitate si reactie – Liderii se adapteaza la intrebarile sau situatiile neprevazute, iar capacitatea de a mentine o atmosfera pozitiva in cadrul evenimentului inspira incredere, incurajeaza dialogul constructiv si participarea angajatilor.

 

TALK-SHOW

 

Mai multi participanti discuta in panel tematici multiple, in formate diferite. Evenimentul dureaza 1-2 ore, se transmite live din studio, beneficiaza de un moderator extern, include video-uri, skits, invitati speciali si sesiuni live de Q&A.

Clienti pentru care am organizat evenimente de tip talk-show: Allianz-Tiriac Asigurari, Coca-Cola HBC Romania, Orange Romania, HEINEKEN, PORR Construct

 

Talk-show-ul sustine cultura organizationala, optimizeaza comunicarea interna si experienta angajatilor prin:

 • Engagement si energie – Conversatiile dinamice si captivante, fac ca informatiile sa fie mai accesibile si mai usor de inteles pentru angajati, ceea ce le starneste interesul si participarea.
 • Oportunitatea de evidentiere a diversitatii – Talk-show-urile demonstreaza diversitatea de opinii si experiente din cadrul organizatiei, promovand o cultura organizationala inclusiva.
 • Inspiratie si conexiune – Participarea activa a liderilor la discutii confera autenticitate si valoare dialogului. Abilitatea liderilor de a inspira si de a se conecta cu angajatii ii face pe acestia sa inteleaga si sa isi asume obiectivele de afaceri.

 

Beneficii pentru lideri:

 • Abilitatea de a purta o conversatie dinamica – Capacitatea liderilor de a fii  dinamici faciliteaza discutii pline de viata, ascultare activa si raspunsuri valoroase.
 • Flexibilitate si adaptabilitate – Diversitatea temelor si a intrebarilor fac esentiala flexibilitatea liderilor si capacitatea lor de adaptare.
 • Inspiratie si carisma – Liderii au oportunitatea de a fi inspirationali si carismatici. Aceste abilitati ii ajuta sa se conecteze cu audienta si sa influenteze pozitiv perspectivele si modul de gandire al oamenilor.

 

EVENIMENTELE EXPERIENTIALE

 

Exploratist dezvolta si implementeaza evenimente experientiale pentru +1000 de participanti. Acestea includ zeci de ore de creatie si constructie, solutii integrate, setup complex, tehnologie inovatoare, elemente multimedia, scenografie complexa, momente de divertisment, activari de brand.

Clienti pentru care am organizat evenimente experientiale: HEINEKEN, Coca-Cola HBC Romania.

 

Evenimentele experientiale sustin cultura organizaționala, optimizeaza comunicarea interna si experienta angajatilor prin:

 • Engagement prin experiente imersive – Experientele imersive si interactive trezesc senzatii si emotii de neuitat, ceea ce duce la cresterea engagementului, sporeste conexiunea dintre angajati, creativitatea si capacitatea de a invata lucruri noi.
 • Consolidarea culturii organizationale – Experientele imersive si interactive, traite impreuna, mentin viu spiritul culturii organizatiei, consolideaza sentimentul de unitate si apartenenta, energizandu-i si inspirandu-i pe angajati.
 • Leadership practic – Liderii se implica activ in evenimentele experientiale, manifestand practic abilitatile si valorile pe care le promoveaza. Evenimentele experientiale dezvolta leadershipul practic in organizatie.
 • Consolidarea echipei – Evenimentele experientiale includ adesea activitati de teambuilding, care cresc colaborarea si sinergia dintre angajati, cu impact durabil asupra productivitatii si performantei.

 

Beneficii pentru lideri:

 • Engagement prin leadership – Liderii omnidimensionali sunt catalizatori de engagement. Participand activ la experiente imersive, generatoare de senzatii si emotii de neuitat, acestia dezvolta legaturi profunde cu angajatii lor.
 • Leadership practic – Abordarea practica a leadershipului dezvolta incredrea in brand si alinierea la valorile organizationale pentru lideri si angajati, deopotriva.
 • Cultura organizationala este adusa la viata – La evenimentele experientiale liderul are ocazia de a picta o imagine vie a culturii organizationale. Experientele traite impreuna cu angajatii insufletesc valorile, spiritul de echipa si increderea in scopul lor comun.

 

Contacteaza-ne si, impreuna, vom inova comunicarea interna in organizatia ta!

Ti-a placut articolul, ramai conectat cu noi

Doresc sa fiu contactat si sa primesc informari de marketing sau comerciale din partea Exploratist. Sunt de acord cu Termenii si Conditiile si Politica de Confidentialitate.
Articole similare
Televiziune Interna
Televiziune Interna

Descriere proiect Context:   Cel mai mare retailer din Bucuresti si unul dintre game changer-ii industriei are nevoie de un instrument inovator de comunicare interna – televiziune...

Festivalul Energiilor
Festivalul Energiilor

Descriere proiect Context:   Clientul isi doreste sa organizeze un festival al valorilor de leadership pentru angajatii blue collar Evenimentul isi propune sa fie o campanie de...

HOPE
HOPE

Descriere proiect Context:   Training corporate experiential pentru echipa de top management Da! O abordare potrivita atunci cand acestia au nevoie sa isi redefineasca modul de...

Calatoria lui Berg
Calatoria lui Berg

Descriere proiect Context:   Cum arata o campanie de comunicare interna pentru lansarea unui regulament de ordine interioara – ROI Dezvoltarea unei astfel de actiuni este, cu...

Mandrie, Nu Prejudecata
Mandrie, Nu Prejudecata

Descriere proiect Context:   Aceasta campanie de internal employer branding pune accent pe un EVP puternic si autentic Obiectivul este reactivarea sentimentului de mandrie in...

Ucenicie in Management
Ucenicie in Management

Descriere proiect Context:   Poate fi un program de tipul First Time Manager o solutie la fluctuatia oamenilor din organizatii O companie multinationala care oferă servicii telecom...

Strategie Bottom -> Up
Strategie Bottom -> Up

Descriere proiect Context:   Dezvoltarea unui workshop de strategie este intotdeauna o provocare Iar atunci cand obiectivul este de a genera principalele initiative strategice cu...

Vaporul Generatiilor
Vaporul Generatiilor

Descriere proiect Context:   Intr-o organizatie cu 2 000 de angajati si o activitate de peste 50 de ani, mixul dintre generatii devine o provocare din ce in ce mai mare Numarul...

Ambasadorii Invatarii
Ambasadorii Invatarii

Descriere proiect Context:   Poate reusi un program de management trainee sa schimbe perceptia asupra invatarii Beneficiarii programelor de training nu-si mai manifestau deschis...

Feedback-ul este un DAR
Feedback-ul este un DAR

Descriere proiect Context:   Cum cresti nivelul de employee engagement la lansarea unei aplicatii de performance Clientul isi doreste o campanie de comunicare interna pentru lansarea...

Gala Bravo
Gala Bravo

Descriere proiect Context:   Este oare actiunea de reward & recognition si o actiune de employer branding Noi spunem ca da! Programele de recunoastere si apreciere din cadrul...

Capsula Timpului
Capsula Timpului

Descriere proiect Context:   Unul din cei mai mari jucatori de pe piata de retail din Romania organizeaza anual pentru echipele de top, middle si 3rd line management un eveniment de...

Strategie cu LEGO
Strategie cu LEGO

Descriere proiect Context:   Suntem intr-o perioada in care workshop-urile de strategie pentru top management se doresc a fi pragmatice, experientiale si construite prin tehnici din...

Eu Sunt 12
Eu Sunt 12

Descriere proiect Context:   Conferinta de vanzari este evenimentul din an la care participa intreaga echipa de top management, alaturi de echipa de sales si marketing si distribuitorii...

Inspiratia Vine din Inima
Inspiratia Vine din Inima

Descriere proiect Context:   Marketing experiential intr-o conferinta pentru manageri Da! Unul din cei mai mari jucatori de pe piata de retail din Romania organizeaza anual un eveniment...

Next Level: Flota Stelara
Next Level: Flota Stelara

Descriere proiect Context:   Eveniment corporate realizat sub forma unei intalniri nationale anuale cu intreaga echipa de management, vanzari, marketing si...

Ziua Portilor Deschise
Ziua Portilor Deschise

Descriere proiect Context:   Ziua Portilor Deschise este un eveniment important, in cadrul caruia iubitorii brandurilor de bere produse de clientul nostru sunt invitati la fabrica...

Raliul Campionilor
Raliul Campionilor

Descriere proiect Context:   Conferinta de vanzari si marketing este singura intalnire anuala la care participa top management-ul, echipa de marketing si vanzari si distribuitorii...

Discovery
Discovery

Descriere proiect Context:   Gamification In ultima perioada, organizatiile fac eforturi sustinute sa integreze in programele de L&D tehnici de invatare la distanta, tehnologie de...

Litera de Rege
Litera de Rege

Descriere proiect Context:   Istoria Romaniei intr-un singur eveniment de brand Asta isi propune Herlitz Romania (parte a grupului Pelikan) prin organizarea evenimentului care lanseaza...

Intranet si Mobile App
Intranet si Mobile App

Descriere proiect Context:   Accesul la informatii printr-un intranet modern, sustinut de un mobile app pe masura pentru comunicarea interna, este o necesitate in contextul schimbarilor...

7 recomandari pentru o conferinta virtuala de succes
7 recomandari pentru o conferinta virtuala de succes

Pandemia globala COVID-19 a modificat radical modul in care se desfasoara evenimentele cu public mare In acest context, o conferinta virtuala ramane una din cele mai bune solutii pentru a proteja...

Cum sa gazduiesti un eveniment virtual: 8 recomandari
Cum sa gazduiesti un eveniment virtual: 8 recomandari

Decizia de a gazdui un eveniment virtual pare adesea o miscare naturala pentru companiile care organizeaza deja evenimente traditionale Daca doresti sa atragi participanti, trebuie sa faci in asa...

Cum poate o platforma de learning experience sa sustina procesul de transformare digitala?
Cum poate o platforma de learning experience sa sustina procesul de transformare digitala?

Exploratist si Aims Romania, companie de executive search si consultanta, au adus de curand pe piata romaneasca platforma de learning experience Games for Business Platforma multi premiata, Games...

Cum pastrezi motivatia angajatilor prin comunicare interna
Cum pastrezi motivatia angajatilor prin comunicare interna

Saptamana de saptamana, stirile devin din ce in ce mai alarmante Peste tot in lume, precum si in interiorul organizatiilor Si, in timp ce o buna comunicare interna a situatiei este importanta, este...

Petrecere de Craciun online: 6 recomandari pentru un eveniment memorabil
Petrecere de Craciun online: 6 recomandari pentru un eveniment memorabil

Exista un eveniment al companiei pe care toti angajatii il asteapta cu nerabdare Acest eveniment este petrecerea de Craciun Anul acesta probabil multi dintre noi vor alege sa organizeze o petrecere...

Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging
Meeting remote? 3 idei pentru o sedinta de departament engaging

Sa fim sinceri: sedintele de business sunt mereu amenintate de pierderea focusului sau chiar de plictiseala In cazul unui meeting remote, cu atat mai mult Distanta, micile turbulente tehnice, precum...

Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?
Onboarding digital: cum oferim o experienta relevanta angajatilor remote?

Indiferent daca am fost sau nu pregatiti,  foarte multi dintre noii nostri colegi de munca vor incepe prima zi de activitate in regim de lucru la distanta...

Comunicare online: cum sa ai o prezenta puternica in interactiunile digitale
Comunicare online: cum sa ai o prezenta puternica in interactiunile digitale

Pandemia globala a redefinit interactiunile si partea de comunicare online asa cum le stiam La nivel mondial, zeci de milioane de angajati lucreaza de acasa pentru a pastra distantarea sociala Prin...

Exploratist si Orange lanseaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, „Despre bani si fericire”
Exploratist si Orange lanseaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, „Despre bani si fericire”

Atentie, se filmeaza in pandemie! Se filmeaza primul sitcom de educatie financiara din Romania, “Despre bani si fericire” Un produs marca Exploratist, dedicat exclusiv organizatiilor...

Conferinta internationala cu parteneri de business
Conferinta internationala cu parteneri de business

Descriere proiect Context:   Ultimele luni au insemnat reinventare Invatam diferit si relationam diferit, atat in viata personala cat si in mediul de business Dar nevoile raman...

Eveniment de Premiere in online
Eveniment de Premiere in online

Descriere proiect Context:   Orice eveniment de premiere in online are nevoie sa fie celebrat in comunitate Fara colegii in prezenta carora sa fie recunoscute meritele si triumfurile...

Spune “Multumesc!” la o gala de premiere cu twist
Spune “Multumesc!” la o gala de premiere cu twist

Descriere proiect Context:   In urma unei campanii de comunicare interna de succes, axata pe rewards & recognition, clientul isi doreste sa mai faca o dedicatie angajatilor alaturi...

Exploratist lanseaza Digital Stage – o solutie pentru evenimente online cu buget optimizat cu 30%
Exploratist lanseaza Digital Stage – o solutie pentru evenimente online cu buget optimizat cu 30%

Anul trecut, Exploratist a trecut printr-o transformare complexa Pentru a face fata provocarii noului context de munca remote ne-am digitalizat intregul portofoliu de servicii Digital Stage, o...

Conferinta SKO 2021
Conferinta SKO 2021

Descriere proiect Context:   Cum a luat nastere conceptul de eveniment hibrid Pandemia a declansat o serie de schimbari si a redefinit modul de a face business Fiecare schimbare a...

Cum sa gestionezi o echipa hibrid
Cum sa gestionezi o echipa hibrid

In timp ce multe companii traverseaza intoarcerea la birou intr-o forma sau alta, managerii isi pun problema cum sa gestioneze o echipa hibrid, in care angajatii se confrunta cu situatii foarte...

Training online: 5 motive pentru digitalizare si gamification
Training online: 5 motive pentru digitalizare si gamification

Companiile de astazi trebuie sa performeze intr-un ecosistem unde atat factorii sociali, cat si cei tehnologici se schimba intr-un ritm ametitor Echipele puternice raman cheia adaptarii si,...

Multumim pentru curaj!
Multumim pentru curaj!

Descriere proiect Context:   Cum spui „Multumesc” unor oameni care au avut curajul sa aduca la viata proiecte indraznete in anul 2020 Clientul isi doreste o campanie de...

PORR si Exploratist au spus „Multumesc!” intr-o campanie de internal employer branding
PORR si Exploratist au spus „Multumesc!” intr-o campanie de internal employer branding

Cum spui „Multumesc” unor oameni care au avut curajul sa aduca la viata proiecte indraznete in anul 2020 PORR, lider in constructii, si-a dorit o campanie de internal employer branding...

Gandire critica pentru echipe antrenate, agile & performante
Gandire critica pentru echipe antrenate, agile & performante

In fiecare secunda suntem asaltati de multe informatii Deseori nu le trecem prin filtru propriu, desi ni se pare ca suntem logici in gandire si foarte priceputi sa analizam corect situatiile World...

Atelier de dezvoltare personala: Cum gasim sensul in ceea ce facem?
Atelier de dezvoltare personala: Cum gasim sensul in ceea ce facem?

Descriere proiect Context:   Sensul vietii este diferit pentru fiecare dintre noi, iar felul in care alegem sa il construim ne face unici Cum ramanem, insa, focusati pe ceea ce conteaza...

Gestionarea stresului prin wellbeing – o solutie pentru WFH
Gestionarea stresului prin wellbeing – o solutie pentru WFH

Descriere proiect Context:   Stresul este inevitabil, indiferent unde lucram, ce alegeri facem in viata personala sau cat de zen ne straduim sa fim Important este cum ne pozitionam...

Strategii de parenting si relatia cu copilul tau in vremuri atipice
Strategii de parenting si relatia cu copilul tau in vremuri atipice

Descriere proiect Context:   Ca parinte, pandemia ti-a ridicat la fileu multe provocari Poate ai simtit ca nu ai un raspuns sau ca solutia ta nu e cea mai buna Poate te-ai descurcat...

Conferinta Nationala de Vanzari
Conferinta Nationala de Vanzari

Descriere proiect Context:   Pandemia a declansat schimbare si reinventare Evenimentele de tip Conferinta nationala de vanzari s-au transformat in evenimente hibrid sau online, intr-un...

Microlearning: cum sa inveti usor si distractiv
Microlearning: cum sa inveti usor si distractiv

Unul din lucrurile cu care se confrunta adesea companiile este optimizarea invatarii de skill-uri noi, precum si dezvoltarea aptitudinilor intr-un mod cat mai atractiv si care sa ofere rezultate de...

Program de Inductie
Program de Inductie

Descriere proiect Context:   De ce este important un program de inductie Acestea atrag din ce in ce mai mult atentia organizatiilor, pe masura ce se constata ca cea mai mare rata a...

ROM este Greuceanu
ROM este Greuceanu

Descriere proiect Context:   Cum pot prezenta eroii locali un brand de angajator Cu atat mai mult cu cat vorbim de un brand local, care activeaza intr-o piata competitiva alaturi de...

Cum sustii sanatatea emotionala a echipei?
Cum sustii sanatatea emotionala a echipei?

Descriere proiect Context:   Lucrul in echipa prespune atat momente intense, de efort maxim, cat si succese si motive de bucurie Ce se intampla, insa, cu sanatatea emotionala a...

Cum aducem bucurie prin conexiuni autentice?
Cum aducem bucurie prin conexiuni autentice?

Descriere proiect Context:   Distantarea fizica pe care am experimentat-o in ultimul an a lasat urme la nivel personal, social, relational, profesional, in familii si echipe Ne simtim...

Valorile Personale – Cum sa traiesti in acord ele?
Valorile Personale – Cum sa traiesti in acord ele?

Descriere proiect Context:   Dezarmare in fata schimbarii Dezorientare in privinta directiei in care merge viata ta Confuzie privind ceea ce conteaza acum pentru tine La mijloc intre...